Tämän kielitestin tarkoituksena on selvittää, miten hyvin osaat suomen kielen sanastoa ja kielioppia, jotta selviytyisit YKI-testistä. YKI-testissä kielioppi ja sanasto ovat välineitä, joiden avulla voit kommunikoida suullisesti ja kirjallisesti eri tilanteissa ja ymmärtää paremmin erilaisia tekstejä ja puhetta. Oikeassa YKI-testissä testataan käytännön taitoja. YKI-testin malleja voit katsoa täältä.

Testaa tästä, riittääkö sanastosi ja kielioppisi YKIIN!

 Kirjoita jokaisen osion tulos itsellesi muistiin.
Kun olet suorittanut kaikki osiot, tarkista kokonaistuloksesi tästä

nbsp; 0-31 pistettä

Tuloksesi jää alle 40 prosenttiin. Harjoittele ja opiskele lisää, koska sanavarastosi ja kieliopin hallinta eivät luultavasti riitä keskitason Yki-testiin. Sopivia kursseja löydät täältä.

  32-63 pistettä

Olet yleisimmässä 40-80 prosentin ryhmässä. Sinulla on jo sanastoa ja hallitset jonkin verran kielioppia. Tämä voi jo riittää keskitason Yki-testin läpäisemiseen. Lisäharjoittelusta olisi sinulle vielä hyötyä ja käytä kieltä niin paljon kuin mahdollista. Sopivia kursseja löydät täältä.

  64-80 pistettä

Onneksi olkoon! Kuulut 80-100 prosentin ryhmään! Hallitset sanastoa ja kielioppia jo aika hyvin. Voi olla, että keskitason Yki-testi menee sinulla hyvin. Muista silti käyttää kieltä paljon myös käytännössä.

oph_rahoittaa.png